У Харківській області захисники відбили атаку окупантів

35 російських військових знищено, 65 поранено.

На Куп’янському напрямку війська країни-агресора безуспішно намагалися наступати.

Про це в етері національного телемарафону розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У Куп’янському районі намагався проводити штурмові дії в районі населеного пункту Масютівка, однак успіху не мав. Під вогневим ураженням наших військових відійшов», — сказав Олег Синєгубов.

За словами речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого, ворог значно зменшив активність, після того, як отримав відсіч від українських захисників на Куп’янському напрямку.

Минулої доби окупанти 7 разів намагалися атакувати українські позиції, 516 разів бив різними типами артилерії, здійснив 5 авіанальотів.

«В результаті відбиття ворожих атак 35 окупантів знищено, 65 поранено. Знищено два танки Т-72, 2 САУ «Гвоздика», протитанкову гармату «Рапіра», два міномети та два авто з боєприпасами», — розповів Сергій Череватий в етері телемарафону.

Як писав KharkovNEWS.info, неподалік Куп’янська окупанти атакують більше, ніж у Бахмуті. Росія використовує на Куп’янському напрямку таку ж тактику, як у Бахмуті. Головною силою для атак служать так звані штурмові роти «Штурм Z». До їхнього складу входять люди, що мають проблемі із законом. Їх використовують, аби виснажити оборону українських захисників.

Джерело

Новости Харькова