У Харківській області розпочався третій етап будівництва фортифікацій

Оборонні споруди у регіоні зводять із 2022 року.

Будівництво укріплень на Харківщині фінансує Кабмін.

У Харківській області будують фортифікаційну лінію із 2022 року. Оборонні споруди почали зводити під час деокупації регіону. Проте їхню кількість потрібно збільшувати, оскільки Харківщина межує з Росією і має загрозу із боку ворога із північного та північно-східного напрямку. Наразі розпочався третій етап будівництва фортифікацій. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На укріплення від росіян Харківській області дали майже чотири мільярди гривень

«Ми йдемо за нашими військовими. Коли ми звільняли Харківщину, ми одразу будували за нашими військовими, тому що основне завдання — не лише звільнити, а і втримати. Тому, звичайно, ми маємо певні загрози — з півночі, північно-східного напрямку, тобто з усього прикордоння, із РФ. Тим більше нам президент поставив таке завдання — укріплювати область і надалі підвищувати обороноздатність, це, дійсно, так би мовити, вже третій етап масштабного будівництва фортифікаційних споруд. Я зазначу лише — так, щодо темпів і щодо важливості цього питання, ми двічі на добу звітуємо до Офісу президента щодо темпів виконання цього виду робіт», — розповів Синєгубов.

Кошти на будівництво фортифікаційних споруд надає уряд. Працювати на територіях, де будуються фортифікації, небезпечно через близькість до ворога.

«Для нас це пріоритет, як і для інших, напевно, областей. І кошти тут є. Кабінет міністрів виділив на це кошти. Ми збирали підрядників. Це непрості роботи, бо подекуди, за п’ять кілометрів уже знаходяться ворожі позиції. Тому тут мобілізували ми всі ресурси. Тому що для нас е завдання наразі — номер один», — зазначив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, після успіхів росіян на фронті ХОВА замовила будівництво фортифікацій на Харківщині на мільярди. Усі закупівлі із будівництва фортифікаційних споруд були розміром менше ніж 45 мільйона гривень, проходили за закритою процедурою.

Джерело

Новости Харькова