У Харківській області розміновано 900 гектарів сільгоспземель

У регіоні розміновують об'єкти критичної інфраструктури та сільгоспземлі.

Сапери мають обстежити майже 600 000 гектарів сільгоспугідь.

На сьогодні у Харківській області розміновано 900 гектарів сільськогосподарських земель. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на голову ХОВА Олега Синєгубова.

«Понад 570 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів. На сьогодні розміновано майже 900 гектар сільськогосподарських угідь. Понад 250 тисяч гектарів сільгоспугідь потребують першочергового розмінування», — сказав Синєгубов.

Під окупацією упродовж пів року знаходилися близько 40% територій Харківщини, що дорівнює понад 1,2 мільйона гектарів. Це — 576 населених пунктів. Після деокупації території всіх цих населених пунктів потрібно було обстежити, вона вважалася ймовірно забрудненою вибухонебезпечними предметами.

Територію Харківщини розміновували 60 піротехнічних розрахунків у складі 230 фахівців. Також залучили машини для механічного розмінування.

За словами Синєгубова, наразі розміновано більше ніж 6800 гектарів території регіону. Під час розмінування піротехніки знищили понад 109 000 вибухонебезпечних предметів. Окрім цього, сапери обстежили 2900 кілометрів електроліній та понад 288 кілометрів газопроводів.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області будуть навчати саперів. Додаткові піротехнічні розрахунки потрібні, аби швидше розмінувати регіон. За рік планують навчати 3000 саперів.

Джерело

Новости Харькова