У Харківській області почала працювати цілодобова гаряча лінія для евакуації

Зателефонувати і повідомити про бажання евакуюватися можуть усі охочі.

Дзвінки на гарячій лінії приймають цілодобово, вони є безкоштовними.

У Харківській області запустили нову гарячу лінію з питань евакуації при «Координаційному гуманітарному центрі». Зараз заявки приймають і оброблюють п’ять операторів і два координатори, найближчим часом їх стане більше. Номер телефону гарячої лінії: 0-800-33-92-91

«Охочі евакуюватися з територій, наближених до лінії фронту, можуть цілодобово телефонувати за номером 0-800-33-92-91. Дзвінки безкоштовні, — розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. — Впродовж найближчого часу кількість операторів планується збільшити вдвічі, а охоплення «гарячої лінії» розширити по території всіх прифронтових областей України».

Нагадаємо, жителів Харківської області просять евакуюватися з потенційно небезпечних районів, близьких до лінії фронту: на Вовчанському, Куп’янському напрямку. Евакуацією займаються волонтери. Вони вивозять людей у Харків, де влада обіцяє надати безкоштовне тимчасове житло. У першу чергу просять виїжджати сім’ї з дітьми.

Як писав KharkovNEWS.info, із Куп’янського району виїхали у безпечне місце понад 3000 жителів. 29 вересня завершили евакуацію жителів села Синьківка Петропавлівської громади (за п’ять кілометрів на північний схід від Куп’янська), яка знаходиться на лінії фронту.

Джерело

Новости Харькова