У громаді на Харківщині відновили близько 70 відсотків зруйнованих окупантами будинків

У Лозівському районі російська армія пошкодила 580 об’єктів.

У районі серед найбільше постраждалих від російської агресії — Лозівська та Первомайська громади.

З початку повномасштабного вторгнення на території Лозівського району зруйновано або пошкоджено 580 об’єктів: 194 багатоквартирні будинки, 280 – приватні, 4 – зруйновані повністю, — повідомляє сайт ХОВА. 

«Станом на сьогодні майже 60%-70% усіх пошкоджених об’єктів вдалося відновити або відремонтувати», – повідомив начальник Лозівської районної військової адміністрації Володимир Ромах. 

За розпорядженням Кабміну, з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії було виділено кошти на відновлення двох будинків Лозівської громади, які були пошкоджені внаслідок вибухової хвилі після влучання ворожої ракети у будівлю Палацу культури Лозової 20 травня 2022 року. Загальна сума фінансування складає понад 10 мільйонів гривень.

Також на території Лозівської та Первомайської громад заплановано реалізувати 21 проєкт з відновлення на загальну суму 2,4 млрд гривень та 198,4 млн гривень відповідно. Відновлювальні роботи планують проводити за кошти державного, обласного та місцевого бюджетів.

За даними начальника Лозівської РВА, для отримання компенсації за державною програмою єВідновлення вже звернулися близько 260 жителів Лозівської та Первомайської громад. Понад 100 заяв від кожної громади вже розглянуто, нараховано компенсації на загальну суму понад 19 мільйонів гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, громада з Харківщини буде подаватися на відновлення за кошти Євросоюзу

Джерело

Новости Харькова