У «Дії» відтепер можна зареєструватися на НМТ: інструкція

Тепер вступники зможуть швидше створити персональний кабінет.

Зареструватися на участь у національному мультипредметному тесті відтепер можна в мобільному застосунку «Дія».

Для цього необхідно мати ID-картку або закордонний паспорт, завантажені у «Дію».

Як повідомили у Міністерстві освіти і науки, потрібно надіслати копію цифрового паспорта через Дію — так персональні дані, необхідні для реєстрації, будуть завантажені до сервісу реєстрації автоматично. Тобто не треба буде вручну вводити інформацію про себе та додатково завантажувати копії паспорта та картки платника податків.

Для цього:

1: Зайшовши на сторінку спеціального сервісу  «Реєстрація для участі в НМТ» та ознайомившись із запропонованим документами, потрібно натиснути на кнопку «Розпочати реєстрацію».

2: Обрати опцію «Створити за допомогою Дії».

3: Натиснути на QR-код або відсканувати його камерою смартфона, на якому встановлена Дія та підтвердити відправлення копії паспорта Дія.Підписом.

4: У сервісі реєстрації заповнити коротку стандартну форму, у якій важливо вказати контактну інформацію, вибрати категорію «випускник минулих років» або «випускник поточного року», самостійно обрати населений пункт в Україні або за її межами, де учасник планує пройти тестування, завантажити копію атестата про здобуття загальної освіти або довідку з місця навчання (для випускників 2024 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Дію» підтягнули документи про освіту

Перевіривши правильність написаних даних, всю інформацію потрібно надіслати на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти. У персональному кабінеті на вебсайті УЦОЯО учасник отримає повідомлення про успішну реєстрацію.

Крім того, тепер для входу в персональний кабінет можна використовувати Дія.Підпис. Для цього треба перейти на сторінку персонального кабінету, обрати варіант «Вхід за допомогою застосунку Дія», натиснути на QR-код або сканувати його камерою смартфона, на якому є Дія та пройти перевірку за фото.

Як писав KharkovNEWS.info, розпочалася реєстрація на Національний мультипредметний тест. Вона триватиме до 11 квітня включно.

Джерело

Новости Харькова