У частині Харківської області оголосять примусову евакуацію сімей із дітьми

Питання розглянуть на найближчому засіданні Ради оборони Харківщини.

Із небезпечних населених пунктів планують вивезти усі родини із дітьми.

Після останнього обстрілу селища Великий Бурлук у Куп’янському районі, під час якого загинула 6-річна дівчинка та її дідусь, голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов анонсував примусову евакуацію з багатьох населених пунктів. Окупанти завдали ударів по непрацюючому вокзалу.

«Ні, напевно [вокзал не використовувався], там просто, можливо, логістично там люди перебували. І все одно це використовується як елемент інфраструктури, можливо, навіть і не фактично транспортної. Тому ворог у нас… Це не перший удар по скупченню людей. І цивільних людей. Там виключно цивільна інфраструктура, там проживають люди. І неодноразово внаслідок такого удару по цьому населеному пункту у нас страждали саме діти. Тому ми так само будемо розглядати на Раді оборони питання щодо евакуації, примусової евакуації дітей із цього населеного пункту також», — сказав Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

Увечері 28 лютого у своєму Telegram-каналі Синєгубов уточнив, що примусову евакуацію оголосять з усіх населених пунктів на Куп’янському напрямку.

«Плануємо на найближчому засіданні Ради оборони Харківської області розглянути питання примусової евакуації родин із дітьми з усіх населених пунктів, що на Куп’янському напрямку», — зазначив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, удень 28 лютого окупанти скинули авіабомби на Куп’янськ. Загинули два чоловіки, постраждали ще п’ятеро. У місті зруйнована церква та житловий будинок, пошкоджено кафе та ще 16 будинків.

По Великому Бурлуку вдарили о 16:50. Авіабомби влучили на територію вокзалу. Загинула 6-річна дівчинка та її 48-річний дідусь. Матір дівчинки отримала важкі травми.

Джерело

Новости Харькова