У центрі Лондона виставили «поранену» швидку на харківських номерах

Автівка стоїть перед будівлею парламенту як нагадування про російське вторгнення в Україну.

Перед будівлею парламенту в Лондоні виставили машину швидкої допомоги, пошкоджену під час російської війни.

«Поранену» автівку із Харкова до Великої Британії доправили військові медики. Свій тур п’ятьма містами Великої Британії медики розпочали саме біля британського парламенту.

«Одним з їхніх меседжів є: «Ми повинні зробити більше, щоб зупинити росію від щоденних нападів на медиків і мирних жителів в Україні та вбивства їх». Мета цієї акції продемонструвати британцям, якими можуть бути наслідки російського вторгнення. Медики привезли з собою розбомблену машину швидкої допомоги, щоб показати британській громадськості реальні наслідки російських атак. Лише за останні два роки росія вбила в Україні понад 190 медиків», — йдеться в дописі на сторінці Unated24.

Військові медики вирішили привезти машину до Лондона напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії до України.

Судячи з фото, у «швидкої» дуже багато осоколкових «поранень», вибите лобове скло, понівечені колеса.

Як писав KharkovNEWS.info, улітку 2023 року біля Рейхстагу виставили обстріляну «швидку» з Харківської області. Автомобіль «швидкої» належить Дергачівській центральній лікарні. Його використовували на початку війни для евакуації людей, попри це загарбники відкривали по ньому вогонь. Після обстрілу машина перестала працювати, її передали проєкту «Швидка допомога». Автівку з Дергачівщини показали у Києві, Вільнюсі, Мюнхені, Берліні, Гамбургу.

Джерело

Новости Харькова