У багатьох жителів Харківщини не пройшла оплата за газ

Фахівці "Газмереж" розглянули звернення споживачів.

Жителі регіону відправляли гроші за реквізитами компанії, яка вже не працює.

Співробітники Харківської філії «Газмережі» проаналізували понад 1500 звернень, в яких жителі Харківщини скаржилися на те, що їхню оплату за розподіл газу не зарахували на особі рахунки. Звернення надійшли упродовж останніх місяців. Як виявилося, люди сплачували послугу за реквізитами іншого оператора газорозподільної мережі, який працював у регіоні до 30 червня минулого року.

«При розгляді отриманих квитанцій про оплату було виявлено, що споживачі помилково сплачують за послугу з розподілу природного газу на реквізити Оператора ГРМ, який надавав послугу до 30.06.2023 на території Харківської області. Шановні клієнти, дуже уважно перевіряйте реквізити компанії, якій сплачуєте за послуги», — звернулися у Харківській філії «Газмережі».

Нагадаємо, із 1 липня 2023 року у Харківській області змінився оператор газорозподільної мережі, так само змінилися реквізити. Тепер послугу із розподілу газу надає на Харківщині (окрім самого Харкова) Харківська філія товариства з обмеженою відповідальністю «Газмережі».

Сплачувати за розподіл газу потрібно за реквізитами:

  • Харківська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України»,
  • код ЄДРПОУ 45051254,
  • IBAN UA143518230000026039300108023 в АТ «Ощадбанк».

Споживачі можуть знайти інформацію щодо платежу, стану особового рахунку та сплатити послугу з розподілу газу в особовому кабінеті за посиланням тут. 

Якщо була здійснена помилкова оплата на рахунок іншої організації, то потрібно створити новий шаблон щомісячного платежу за послугу із розподілу газу у мобільному застосунку банку, ввести у нього реквізити Харківської філії «Газмережі» та звернутися до тієї організації, куди випадково надійшли гроші. У заяві до цієї організації слід попросити повернути гроші. До заяви додається квитанція про оплату, виписка з банку про IBAN карткового рахунку для повернення грошей, копія паспорта та ідентифікаційного коду.

Як писав KharkovNEWS.info, шахраї розповсюджували фейки про повернення грошей за газ у Харківській області. Невідомі поширювали неправдиву інформацію про отримання коштів за послуги із доставки або розподілу газу.

Джерело

Новости Харькова