У 20 громадах Харківщини обіцяють відкрити центри надання адмінпослуг

Центри мають запрацювати до кінця року.

Зараз центри надання адміністративних послуг працюють у 34 громадах Харківщини із 56.

Закритими залишаються ЦНАПи у Дворічанській і Вовчанській громадах через близькість лінії фронту. В інших звільнених громадах роботу відновили усі 13 центрів адмінпослуг, які працювали до війни. Загалом у регіоні до повномасштабного вторгнення ЦНАПи були відкриті у 36 громадах регіону. До кінця року на Харківщині хочуть відкрити центри надання адмінпослуг ще у 20 громадах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центри адмінпослуг на Харківщині стали енергетично незалежними

«Йдеться не тільки про деокуповані території, але й інші громади, які у зв’язку з ворожим вторгненням не встигли відкрити ЦНАПи, оскільки були змінені графіки й плани. Зараз ми працюємо з міжнародними донорами для того, щоб забезпечити можливість проведення ремонтів та надання техніки. З початку року ми залучили близько 4 млн грн допомоги від міжнародного проєкту PROSTO», — розповів виконуючий обов’язки директора департаменту цифрової трансформації ХОВА Віталій Шапірко.

Крім того, у Харківській області хочуть надати кожному ЦНАПу статус центру «Дія». Зараз аналогічний центр запустили лише у Мерефі. У ЦНАПах мають надавати близько 430 адміністративних послуг.

«ЦНАП має сконцентрувати в собі всі послуги, які громадяни отримують у різних органах влади: це паспортні послуги, які ми отримуємо у міграційній службі; це водійські посвідчення, які ми зараз отримуємо у сервісних центрах; послуги з нерухомістю, земельні, які ми зараз отримуємо через Державний земельний кадастр тощо. Повний спектр послуг громадяни мають отримувати в одному місці — у ЦНАПі», — поясни  Шапірко.

Як писав KharkovNEWS.info, у травні у місті Мерефа (Харківський район) запрацював «Дія.Центр». Його створили шляхом модернізації Центру надання адміністративних послуг. Там надають 280 послуг, скористатися ними можуть місцеві жителі.

Джерело

Новости Харькова