Вулицю у центрі Харкова просять перейменувати на честь закатованого Володимира Вакуленка

До міськради надіслали звернення.

Активісти проєкту «Деколонізація. Україна» надіслали до Харківської міської ради звернення із проханням перейменувати вулицю, що носить ім’я радянського письменника.

Вулицю у центрі Харкова просять перейменувати на честь убитого росіянами українського письменника Володимира Вакуленка.

«Харків зобов’язаний гідно вшанувати його пам’ять. Сподіваємося, що міська рада не відмовить», — зазначив співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові перейменували 65 вулиць: повний перелік

Зазначимо, вулиця Гаршина розташована у Київському районі Харкова. З’єднує вулиці Чернишевську та Алчевських. Заснована у 1903 році. Довжина вулиці складає близько 180 метрів. Названа на честь російського письменника Всеволода Гаршина (написав дитячу казку «Жабка-мандрівниця»).

Тіло убитого Володимира Вакуленка знайшли у масовій могилі в Ізюмі під номером 319. Згодом ДНК-експертиза підтвердила, що це він. Письменника перепоховали у Харкові. Володимирові Вакуленку було 50 років. У нього залишився неповнолітній син.

Встановлено, що його вбили з пістолета Макарова російські окупанти. Вбивць заочно судитимуть. Обвинувачені — це військові 4-ї роти 4-го батальйону 204-го стрілецького полку мобілізаційного резерву «ЛНР» 2-го армійського корпусу 8-ої загальновійськової армії Південного воєнного округу Збройних сил Росії, уродженці Луганська. Один, 33-річний військовий (позивний — «Лев»), є командиром роти, інший, його підлеглий, — це кулеметник із позивним «Удод».

Джерело

Новости Харькова