Володимир Зеленський нагородив бійця харківського підрозділу

Нагороду з рук Президента України отримав командир підрозділу CODE 9.2 92-ї окремої механізованої бригади ім. отамана Івана Сірка Олександр Настенко.

Президент України вручив Олександрові Настутенку орден Богдана Хмельницького III ступеня під час візиту до Донецької області. Капітан Настенко керує ротою ударних безпілотників, яка, зокрема, брала у полон вагнерівця. 

«Пам’ятаєте епічні відео з дронів підрозділу CODE 9.2.? Методична та системна робота хлопців приносить неабиякі результати. Їхні «бойові пташки» роблять неймовірні речі, утилізуючи ворога з неба. Непоміченою ця робота не залишилася», – повідомили нагороду побратима у 92-й бригаді. Нагадаємо, Олександр Настенко наприкінці 2022 року отримав медаль «За військову службу Україні».

Як писав KharkovNEWS.info, військовослужбовці 92-ої бригади зухвало взяли в полон російського військовослужбовця. Дев’ятого травня 2023 року воїни механізованої бригади за допомогою дрона вивели з траншей у Бахмуті росіянина, який вибрав здачу в полон, а не смерть від ударного FPV-дрона. Відео викладене у Telegram-каналі Сухопутних сил ЗСУ.

Судячи з кадрів, росіянин, зрозумівши, чим для нього закінчиться полювання бійців підрозділів «Ахілес» и «Code 9.2», кинув зброю і жестами попросив не закидати його вибухівкою.

Джерело

Новости Харькова