Водію, який п’яним збив дитину в Ізюмі, загрожує 10 років ув’язнення

Чоловіка будуть судити у Харкові.

Автівка збила на смерть 11-річну дитину.

До Дзержинського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка, який п’яним збив на автівці 11-річну дівчинку. Чоловікові загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортом від п’яти до десяти років.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 9 липня в Ізюмі. Автомобіль Honda, за кермом якого перебував 45-річний чоловік, рухався вулицею Козацькою та наїхав на дівчинку 11 років, яка йшла у попутному напрямку. Від отриманих травм дитина померла на місці. Як виявилося, чоловік сів за кермо п’яним.

«Встановлено, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Крім того, він рухався на автомобілі зі швидкістю 64 км/год, яка перевищувала максимально допустиму швидкість в населеному пункті. Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України. Нині він перебуває під вартою», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці серпня у Новобаварському районі сталася масштабна аварія. Унаслідок ДТП помер 46-річний водій, постраждали п’ятеро пасажирів — четверо дорослих і однорічна дитина. З травмами різного ступеня важкості їх ушпиталили. Також травми отримав ще один водій.

Джерело

Новости Харькова