Відома мережа лабораторій у Харкові може зупинити роботу

Мережа "Сінево" заявила, що ДБР арештувало будівлю головного офісу і центральної лабораторії у Києві.

Мережа лабораторій «Сінево» заявила про тиск Держбюро розслідувань. 

Відповідну заяву компанія надала у редакцію KharkovNEWS.info, у якій не виключає повної зупинки роботи мережі лабораторій «Сінево» в Україні. Це сталося після того, як ДБР наклало арешт на будівлю у Києві за кримінальним провадження, що ведеться за фактом «незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 рік».

«Сінево Україна», яка є частиною міжнародної групи Medicover з головним офісом у місто Стокгольм, офіційно заявляє, що арешт є протиправним, незаконним та може вважатися тиском на бізнес, який є найбільшою європейською інвестицією в галузь охорони здоров’я України. Водночас зазначене вище кримінальне провадження ДБР не має жодного стосунку, ані до міжнародної групи Medicover, ані до будівлі, яка належить групі, та на яку накладено арешт», — стверджує «Сінево».

У компанії додають, що Medicover в особі кіпрської компанії «Лінкмікс Холдінгс Лімітед» придбала будівлю ще у 2010 році у фізичних осіб, «тобто на момент придбання будівля перебувала у приватній власності й «жодним чином не могла бути виведена з державної власності у 2016-2021 роках».

Також компанія заявляє, що арешт було накладено без офіційного повідомлення, і їй стало відомо про це «лише по факту появи відповідного запису в державному реєстрі».

Компанія вимагає скасувати арешт будівлі лабораторії, інакше вона припинить свою діяльність, що призведене до повної зупинки роботи компанії.

«Внаслідок цього без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться не лише мільйони громадяни України, клієнтів «Сінево», але й низка благодійних, неприбуткових, військових і державних організацій, які компанія обслуговує на безоплатній основі. Загалом, близько 250-300 тисяч людей щомісяця», — йдеться в заяві.

ДБР офіційно не коментувало цю ситуацію.

Джерело

Новости Харькова