ЮНІСЕФ допоможе Харкову очищувати воду

Фонд закупить реагенти.

ЮНІСЕФ допомагатиме «Харківводоканалу» з матеріалами для очищення води до кінця року.

Комунальне підприємство «Харківводоканал» і представництво дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підписали меморандум про співпрацю. За документом, Харків отримає допомогу у розмірі майже 100 мільйонів гривень на закупівлю хімічних реагентів. 

«У рамках угоди ЮНІСЕФ до кінця року забезпечить потреби підприємства у матеріалах, необхідних для очищення води. Зокрема, профінансує закупівлю хімічних реагентів майже на 100 млн грн. Завдяки цьому в будинки харків’ян і надалі подаватимуть якісно очищену воду», — пояснили у міськраді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з тарифами на воду у Харкові: офіційний коментар

За інформацією міськради, «Харківводоканал» почав співпрацювати із представництвом дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні ще у перші дні війни.

«ЮНІСЕФ допомагає нам із постачанням реагентів, а також критично важливого обладнання для роботи підприємства. Це витратні матеріали, комплектуючі, електрообладнання, генератори», — розповів заступник генерального директора — директор департаменту збуту КП «Харківводоканал» Тарас Грущак.

Як писав KharkovNEWS.info, Фонд американського мільйонера та філантропа Говарда Баффета передав Харківській області 42 генератори — 36 з них потужністю 70 кВт, ще шість мають потужність 110 кВт.

Джерело

Новости Харькова