Троє окупантів, які через зауваження вбили чоловіка у Харківській області, отримали підозри

Підозри оголошені заочно.

Окупанти вбили охоронця через зауваження не стріляти у бік худоби.

Слідчі заочно оголосили підозри трьом російським військовим, які вбили жителя села Макарове Золочівської громади. Це Рамазан Омаров (33 роки), Ражаб Насридинов (25 років) і Алхас Расулов (23 роки). Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Офіс генерального прокурора України.

Усі троє — уродженці республіки Дагестан (Росія), служать у військовій частині №54096. Відомо, що Омаров був заступником командира взводу 1-го мотострілецького відділення 3-го мотострілецького взводу 6-ї відокремленої танкової бригади, Расулов — водієм.

За даними слідства, вбивцею є Омаров, Насридинов і Расулов стали його пособниками. Під час окупації вони знаходилися у селищі Козача Лопань. Третього травня 2022 року приїхали на машині «Нива» на сільгосппідприємство «Перше травня» у селі Макарове. Там помітили охоронця. Це був 68-річний Микола Багрич. Він доглядав за худобою.

Окупанти відкрили вогонь з вогнепальної зброї у бік тварин. На це Багрич зробив їм зауваження, ті обурилися, при цьому поїхали. Однак за день, 5 травня, повернулися до села. У цей час Багрич ішов на роботу. Омаров вийшов з автомобіля та двічі вистрелив чоловікові у спину. Двоє інших загарбників, Насридинов і Расулов, дивилися, щоб не було свідків. Багрич помер на місці. Вбивці стали штовхати чоловіка ногами, щоб перевірити, чи не вижив він. Коли переконалися в його смерті, поїхали.

Підозру російським військовим сформували за ч. 2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, полковнику ФСБ, який катував людей і курував вивіз награбованого на Харківщині, повідомили підозру. Максим Живило катував українських патріотів та дозволяв окупантам за «данину» вивозити награбоване майно місцевих жителів.

Джерело

Новости Харькова