Терехов показав, як будують першу підземну школу Харкова

Робочі зводять стіни та перегородки між майбутніми класами.

У Харкові триває будівництво першої підземної школи.

Вона з’явиться в Індустріальному районі Харкова. Судячи з відео, уже готовий залізобетонний каркас майбутнього навчального закладу. Будівельники працюють у котловані, встановлені перегородки між майбутніми класами. Даху на школі-підземці ще немає. За словами Харківського міського голови Ігоря Терехова, в інших районах міста підшукують земельні ділянки, де можна буде розпочати аналогічне будівництво.

«Зараз ми ретельно працюємо над тим, аби якнайшвидше завершити будівництво підземної школи — першого сучасного бомбосховища в Індустріальному районі, де у форматі офлайн зможуть навчатися ще 900 дітей. Паралельно готуємо відповідну документацію та підбираємо земельні ділянки, щоб розпочати будівництво таких же захисних споруд і в інших районах Харкова. Адже сьогодні це єдине оптимальне рішення, здатне поєднати безпеку й очну освіту», — повідомив Терехов.

Нагадаємо, усі школи Харкова працюють у режимі онлайн. В області будують одночасно кілька укриттів «з нуля», ще 18 проєктів розроблюють. У Харкові це поки що перша і єдина підземна школа.

Тим часом у класах Харківського метрополітену уже навчаються понад 1800 учнів. За словами Терехова, кількість класів за останній тиждень збільшилась на чотири.

Джерело

Новости Харькова