Судитимуть окупанта, який розстріляв подружжя в автівці на Харківщині

Суд проходитиме заочно.

Житель Москви воював на Харківщині.

До Барвінківського районного суду Харківської області передали обвинувальний акт стосовно 26-річного російського окупанта, який розстріляв автівку з подружжям.

Слідство встановило, що 23 червня 2022 року подружжя їхало з Донецької області на машині Mazda до Бахмуту, аби евакуювати літніх хворих батьків. Однак неподалік села Велика Комишуваха (Ізюмщина) окупанти відкрили вогонь по їхній автівці.

Жінка вибігла і хотіла врятувати чоловіка, однак росіяни продовжували стріляти. У цей час бійці Збройних сил України проводили розвідку та побачили розстріляну машину. Жінка пішла за коптером, який вивів її до позицій ЗСУ. Цю операцію назвали «Йди за мною».

Згодом загарбники підійшли до розстріляної машини і подумали, що чоловік помер, та скинули його тіло у траншею на узбіччі. Постраждалий понад 30 годин пролежав без тями, потім сам дістався місця розташування української армії. Слідчі з’ясували, хто здійснив розстріл автівки.

«Це мешканець Москви, старший лейтенант, командир 1-ої мотострілецької роти 1-ого мотострілецького батальйону БТГр (батальйонної мотострілецької групи) 15-ого мотострілецького полку 2-оі мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії Західного ВО (воєнного округу), командир мотострілецької роти зс рф. Завдяки радіоперехопленню встановлено, що під час телефонної розмови з дружиною він, сміючись у слухавку, сказав: «Я человека сегодня убил», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо окупанта склали за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 438 (скоєння за попередньою змовою з іншими особами порушення законів та звичаїв війни, поєднане із закінченим замахом на умисне вбивство двох цивільних осіб) Кримінального кодексу України.

Старшого лейтенанта судитимуть заочно.

Як писав KharkovNEWS.info, окупант, який розстріляв машину із подружжям в Ізюмському районі, — це Клім Кержаєв. У червні суд дозволив проводити щодо нього заочне розслідування. Окупанта оголосили у розшук.

Джерело

Новости Харькова