Судитимуть майстра лісу з Харківщини, який дозволив вирубати дерев на пів мільйона гривень

Підприємець рубав не тільки аварійні дерева.

Майстер лісу закрив очі на вирубку здорових дерев.

У Краснограді судутимуть майстра лісу Зачепилівського лісництва, яке входить до Красноградського лісгоспу. За даними слідства, чоловік не «помітив» незаконних вирубок лісу.

Красноградський лісгосп видав підприємцю дозвіл на проведення вибіркової санітарної вирубки дерев. Він мав вирубати аварійні, сухостійні, відмираючі та ослаблені дерева, однак, окрім них вирубав і здорові. Майстер лісу вирішив це не помітити.
 
«Але разом з сухостоєм спиляли і абсолютно здорові дерева. У свою чергу, майстер лісу «закрив на це очі». Обвинувачений  проігнорував свої посадові обов’язки, дозволивши таким чином спиляти та вивезти з лісу цінну деревину. Незаконно було вироблено понад пів сотні дерев. Збитки державі через службову недбалість обвинуваченого складають понад 600 тисяч гривень», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Як уточнили KharkovNEWS.info у прокуратурі, дерева незаконно вирубали у 2019 році. Це 33 дуби, 23 клени та чотири липи.

Обвинувальний акт щодо майстра лісу склали за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною роботою до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. 

Нагадаємо, подружжя зі спільниками вирубало дерев у Харківській області на мільйон гривень. «Чорні» лісоруби «працювали» у двох лісництвах.

Джерело

Новости Харькова