Судитимуть лікарку, яка «рятувала» харківських ухилянтів

До суду передали обвинувальний акт.

Схему ухиляння за гроші організувала реєстраторка МСЕК із Харкова. Вона залучила лікарку з Нової Водолаги.

До Нововодолазького районного суду Харківської області передали обвинувальний акт стосовно завідувачки відділення Нововодолазької центральної лікарні, яка допомагала чоловікам призовного віку отримати довідки про інвалідність. 

Слідчі встановили, що спочатку чоловіки призовного віку зверталися до реєстраторки Харківського обласного центру медико-соціальної експертизи. Вона відправляла їх до стаціонару у Нововодолазькій лікарні, де і видавали фіктивні довідки.

«У подальшому це сприяло тому, що клієнти — чоловіки призовного віку — ухилялись від мобілізації або виїжджали за кордон», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо завідувачки склали за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, слідство вже встановило, що окрім завідувачки Нововодолазької лікарні, реєстраторка взяла до схеми невропатолога однієї з лікарень Харкова.

«Вони складали неправдиві офіційні документи щодо хвороб та проходження стаціонарного лікування чоловіків, чого у дійсності не було», — повідомляли раніше у прокуратурі.

Реєстраторку вже судять за ч. 2 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України, невропатолога — за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

Як писав KharkovNEWS.info, за фіктивну довідку про інвалідність у Харкові судитимуть голову районної медкомісії. У квітні цього року голова однієї з районних медико-соціальних експертних комісій Харкова видав фіктивну медичну довідку про оформлення другої групи інвалідності.

Джерело

Новости Харькова