Судитимуть колаборантку з Харківщини, яка займалася «кадрами» окупантів

Колаборанткою виявилася мешканка Вовчанська.

Колаборантка переховується від слідства, її оголосили у розшук.

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 38-річної жительки Вовчанська, яка під час окупації добровільно погодилася на пропозицію загарбників працювати у так званій «Военно-гражданской администрации Волчанского района Харьковской области». Слідчі встановили, що у липні 2022 року жінка обійняла посаду «начальника відділу кадрового забезпечення».

«Обвинувачена організовувала роботу очолюваного нею відділу, зокрема займалась підбором кадрів, готувала трудові договори і розпорядження про призначення співробітників на різні посади окупаційної адміністрації, формувала особисті справи і погоджувала табелі обліку робочого часу», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Крім того, колаборантка проводила консультації щодо трудового законодавства Росії, навчання з ведення діловодства для підлеглих, надавала списки на отримання російської «гуманітарки».

Обвинувальний акт щодо жінки склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Судитимуть жінку заочно, оскільки вона переховується від слідства.

Як писав KharkovNEWS.info, 35-річна жителька селища Великий Бурлук Куп’янського району займалася освітою при окупантах. Жінка отримала підозру.

Джерело

Новости Харькова