Судитимуть експоліцейського з Харківщини, який пограбував підприємство на пів мійльона гривень

Колишній поліцейський із спільниками вивозив добрива та сою.

Поліцейському допомагав співробітник компанії, яку вони обкрадали.

До Дергачівського районного суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо вже колишнього поліцейського та його двох спільників, які викрали майно агропідприємства у Богодухівському районі.

Слідчі встановили, що експоліцейський на початку минулого року придумав схему наживи і залучив двох знайомих, один з яких був співробітником агропідприємства та мав доступ до складів. Учасники схеми крали звідти добрива та перепродавали їх.

«З березня по червень 2023 року зловмисники проникали на територію підприємства і викрадали звідти мішки з мінеральними добривами та інші товарно-матеріальні цінності. У подальшому вони «заробляли», перепродаючи накрадене.  Сума збитків, завданих обвинуваченими, складає понад 500 тис. грн», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіків склали за ч. 4, 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15 і ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Як писав KharkovNEWS.info, один з обвинувачених — 30-річний співробітник відділення Богодухівського райвідділу поліції. Зловмисники вивезли близько 20 тонн добрив і майже чотири тонни сої.

Джерело

Новости Харькова