Судитимуть бойовика «ДНР», який воював у Харківській області

Суд пройде заочно.

Бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі.

26 червня слідчі завершили досудове розслідування щодо 31-річного бойовика «ДНР», який воював у Харківській області. Обвинувальний акт передали до суду, повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

За даними слідства, обвинувачений — житель міста Макіївка Донецької області. У 2014 році став найманцем незаконних збройних формувань з позивним «Ястреб». Спочатку бойовик воював на Донеччині, а після повномасштабного вторгнення Росії до України перебазувався на Харківщину, у Куп’янський район.

«Там він чергував на блокпостах та виконував інші задачі, щоб не допустити контроль ЗСУ над територією», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

У серпні минулого року бойовик потрапив під артобстріл та був поранений, його ушпиталили до лікарні у Великому Бурлуку.

Обвинувальний акт щодо бойовика склали за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають до 15 років в’язниці з конфіскацією майна або без такої. Його будуть заочно судити у Чугуївському міському суді Харківської області.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, раніше до суду передали обвинувальний акт щодо бойовика підрозділу «Сомалі» так званої «ДНР». Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну бойовик «ДНР» брав активну участь в окупації селища Великий Бурлук у Куп’янському районі.

Джерело

Новости Харькова