Судитимуть безробітного, який допомагав окупантам обстрілювати Харків

До суду передали обвинувальний акт.

За цими координатами загарбники наносили ракетні удари.

До Комінтернівського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно 41-річного харків’янина, який здавав російським окупантам позиції української армії. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, безробітний отримав завдання від окупантів та збирав для них інформацію про місця розташування української армії в Харкові. Потім ці дані наносив на карту як електронні координати та відмітки й відправляв кураторам у Росію через месенджер.

«Указана інформація була необхідна окупантам для нанесення прицільних ракетних ударів по Харкову», — розповіли в прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення та розміщення ЗСУ) Кримінального кодексу України. Чоловік перебуває під вартою.

Обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Комінтернівському районному суді Харкова. 

Як писав KharkovNEWS.info, інженер комунального підприємства «Харківські теплові мережі» був корегувальником. За його наведенням окупанти нищили промислові підприємства Харкова. Чоловіка засудили на 15 років.

Джерело

Новости Харькова