Суд виніс вирок чоловіку, який крав урни у Харкові

Він проведе у тюрмі більше п'яти років.

Чоловік виносив товари із супермаркетів та крав металеві урни на вулицях міста.

Московський районний суд Харкова оголосив вирок 41-річному чоловікові, який протягом минулого року здійснював крадіжки у Харкові. Чоловіка визнали винним та призначили йому покарання у вигляді п’яти років і шести місяців ув’язнення. У суді чоловік повністю визнав провину.

Слідчі встановили, що чоловіка раніше вже притягували до кримінальної відповідальності також за крадіжки. Крім ого, у нього була незнята судимість. Попри це, він учиняв нові злочини. Усього слідство встановило 45 епізодів злочинів. Викрили крадія у квітні 2023 року.

«Зловмисник «спеціалізувався» одразу на двох напрямах: обкрадав супермаркети, звідки виносив товари, не оплативши їх, а також виривав із землі металеві урни, розташовані на прибудинкових територіях, щоб у подальшому здати метал і таким чином заробити. Своїми діями чоловік завдав збитків КП «Жилкомсервіс», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 4. ст. 185, ч. 2 ст. 15 і ч. 4 ст. 185 (крадіжка та замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’янин викрав волонтерську допомогу ЗСУ. 37-річний чоловік викрав аптечки для військових, які збирав волонтер. Також крадій вривався до гаражів в Основ’янському районі міста та забирав звідти литі диски, дрібну побутову техніку й продукти.

Джерело

Новости Харькова