Смерть дівчини на дорозі неподалік Харкова: справу поліцейського передали до суду

До Харківського районного суду передали обвинувальний акт щодо колишнього правоохоронця з Києва, який улітку збив на смерть 15-річну дівчину біля Пісочина.

ДТП сталася 2 серпня. Близько 19:20 на дорозі сполученням Київ — Харків — Довжанський позашляховик під керуванням правоохоронця збив 15-річну дівчину, яка рухалася по пішохідному переходу біля зупинки «Рай-Оленівка». Від отриманих травм дівчина померла. Автівка була службова, водій не перебував у стані алкогольного сп’яніння.

«Відповідно до висновку судової автотехнічної експертизи, яка тривала близько трьох місяців, у вказаній дорожньо-транспортній ситуації дії водія автомобіля не відповідали вимогам п.п. 12.3, 18.1 Правил дорожнього руху України та знаходились, з технічної точки зору, в причинному зв’язку з виникненням ДТП», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Після ДТП обвинуваченого звільненили з поліції. Його мудитимуть за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення та позбавлення права керувати транспортом до трьох років або без такого.

Як писав KharkovNEWS.info, за кермом автівки, що наїхала на 15-річну дівчину, перебував співробітник центрального апарату внутрішньої безпеки Ярослав Якименко. Дівчина переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. У руках у неї був велосипед. Правоохоронець не збавив швидкість і збив дівчину.

Джерело

Новости Харькова