Скасували рішення про демонтаж будинків у центрі Харкова

Будинок по вулиці Свободи мають відновити.

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області скасувала рішення щодо демонтажу трьох будинків у центрі.

Відповідне рішення комісія прийняла 27 жовтня. Воно стосується будинків за адресами: вул. Свободи, 11/13, вул. Мироносицька, 32 і вул. Мироносицька, 34.

«Так, скасували рішення. По Свободи — за рішенням суду, по Мироносицькій — за поданням харківської міської ради», — повідомив KharkovNEWS.info директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

У документі йдеться про таке: «Виключити об’єкти (житлові будинки), які розташовані за адресами: місто Харків, вул. Свободи, 11/13, вул. Мироносицька, 34, вул. Мироносицька, 32, з переліку аварійно небезпечних об’єктів, які підлягають демонтажу, ліквідації, схваленого рішенням регіональної комісії з питань техногенноекологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області».

Нагадаємо, у квітні 2023 року регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області ухвалила рішення щодо демонтажу будинків по вулиці Свободи 11/13, Мироносицькій, 34 і Мироносицькій, 32. Ці будинки зазнали значних пошкоджень під час ракетних атак у 2022 році.

Однак мешканці цих будинків були не згодні з рішенням. Вони знайшли купу помилок і значні порушення в актах обстеження та у висновках експертизи й готові були звертатися до прокуратури зі скаргами.

25 вересня Харківський окружний адміністративний суд розглянув позов жительки цього будинку до КТЕБу та департаменту ЖКГ Харківської міськради. Харків’янка вимагала скасувати рішення про демонтаж будинку №11/13 по вулиці Свободи. Вимогу задовольнили.

Згодом у міській раді повідомили, що будинок на Свободи, 11/13 будуть відновлювати. У той же час міська рада подаватиме ще дві адреси на КТЕБ, адже і експертизи щодо неможливості відновлення.

Джерело

Новости Харькова