Ще одна громада на Харківщині хоче позбутися назв на честь першого травня

Печенізька громада обере нову назву Першотравневому.

Топонімічна комісія розгляне питання щодо перейменування Першотравневого найближчим часом.

Село Першотравневе, розташоване у Печенізькій громаді (Чугуївський район), перейменують. Про це повідомили у Telegram-каналі «Деколонізація. Україна» з посиланням на відповідь начальника Печенізької селищної військової адміністрації Олександра Гусарова.

У документі сказано, що Печенізька селищна військова адміністрація видала розпорядження «Про затвердження складу топонімічної комісії при виконавчому комітеті Печенізької селищної ради та її положення». Ця комісія визначила перелік топонімічних об’єктів, які підпадають під Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

«Село Першотравневе також включено до списку топонімічних об’єктів, назви яких будуть змінюватися найближчим часом», — повідомив Олександр Гусаров.

Відповідь: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, 14 лютого Харківська обласна рада ухвалила рішення про перейменування села Ватутіне у Нововодолазькій громаді на Залужне. Тепер остаточне рішення має ухвалити Верховна Рада України.

Джерело

Новости Харькова