Ще одна громада Харківщини готова прийняти переселенців із Херсонської області

Допомогу пропонує Лозівщина.

Лозівська громада готова прийняти жителів Херсонщини, які вимушені залишати домівки через підрив росіянами Каховської гідроелектростанції. 

Мер міста Лозова Сергій Зеленський запропонував таку допомогу Херсонській міській військовій адміністрації. Внутрішньо переміщених осіб зможуть розмістити у місцях, підготовлених раніше для переселенців із Харківщини, зокрема, у гуртожитках. Людям нададуть усі належні умови проживання.

«У нас є така можливість, є нормальні умови. Місць вистачить. Будемо розміщувати у тих пунктах, де були переселенці з Ізюма, Балаклії. Частково люди виїхали з наших гуртожитків. Крім того, якщо додатково знадобиться, то це будуть ті пункти, які визначені місцями для переселенців тимчасового перебування», — розповів KharkovNEWS.info мер Лозової Сергій Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібна вода і моторні човни. Як харків’яни рятують людей і тварин у Херсоні

Для того, щоб отримати прихисток у Лозівській громаді Харківської області, жителям Херсонщини потрібно звернутися до Херсонської міської військової адміністрації. Станом на ранок 9 червня звернень щодо надання тимчасового житла на Лозівщині не було.

Однак у Лозівській міській раді прогнозують ріст кількості внутрішньо переміщених осіб. Наразі в громаді зареєстровані понад 10 000 переселенців.

Окрім прихистку, Лозівська громада допомагає жителям Херсонської області гуманітарними вантажами. Їх збирають волонтери, підприємці та аграрії. Зараз Херсонщина потребує, зокрема, палива, човнів та двигунів.

Нагадаємо, росіяни підірвали Каховську ГЕС у ніч на 6 червня 2023 року. Внаслідок підриву зруйнована машинна зала та сама станція. Вода вийшла з водосховища та затоплює населені пункти. Із них евакуюють людей.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше прихисток для жителів Нової Каховки запропонувала Первомайська громада Харківської області. У громаді готові розмістити до 200 людей у приміщеннях дитячих садків, підготовлених раніше для внутрішньо переміщених осіб. Людям, які вирішать евакуюватися, у Первомайській громаді  нададуть житло, харчування та забезпечать мінімальними гігієнічними потребами.

Джерело

Новости Харькова