Шахрайка ошукала 80-річну жительку Харківщини на 119 000 гривень

Жінці зателефонувала невідома та представилася поліцейською.

Пенсіонерка перерахувала шахрайці 119 000 гривень.

18 березня до поліції звернулася 80-річна жителька міста Чугуїв. Вона повідомила про шахрайство. За словами жінки, напередодні їй зателефонувала невідома та представилася співробітницею поліції. Так звана «поліцейська» заявила, що донька жінки на автівці збила неповнолітню дитину, і тепер потрібні гроші, аби вона могла уникнути відповідальності.

«Щоб не притягати «винуватицю ДТП» до відповідальності, зловмисниця заявила, що потрібні гроші. Після телефонної розмови літня жінка перерахувала на рахунок аферистів 119 тисяч гривень. Лише потім вона дізналась, що із родичкою все гаразд, а її ошукали», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Як уточнили KharkovNEWS.info у ГУ Нацполіції Харківщини, шахрайку поки що не знайшли. Слідчі розслідують справу за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Жителів Харківщини закликають не довіряти незнайомцям і не виконувати їхні умови. Потрібно поставити їм кілька запитань та зателефонувати людині, яка начебто опинилася у біді, й з’ясувати, що сталося. Також необхідно зв’язатися із поліцією (телефон — 102).

«Попросіть людину, яка представилася працівником поліції, назвати прізвище, ім’я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в ста відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють. Також уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш родич. Спробуйте якнайшвидше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги» або людям, які можуть в цей момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося», — зазначили у поліції.

Як писав KharkovNEWS.info, поліцейські викрили 39-річну харків’янку у шахрайстві. Жінка збирала гроші із жителів пошкодженого через обстріл будинку для начебто проведення ремонту. Мешканці відправляли їй гроші на картку, проте вона витрачала їх на власний розсуд.

Джерело

Новости Харькова