СБУ затримала мешканку Харківщини, яка роздавала їжу від окупантів

Жінка перебуває під вартою.

Мешканка Шевченкового влаштувалася на роботу до окупантів та роздавала від них «гуманітарку» й газети «Харьков Z».

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харківській області 38-річну мешканку селища Шевченкове (Куп’янський район), яка працювала на російських окупантів. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, жінка у серпні минулого року обійняла посаду виконуючої обов’язки так званого «територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) військово-цивільної адміністрації Куп’янського району (Шевченківське відділення)». Працювала вона до вересня 2022 року.

«На посаді «в.о. завідуючої центру» жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району», — зазначили в СБУ.

Зокрема, «очільниця» отримувала від адміністрації окупантів «гуманітарну допомогу» та організовувала її видачу населенню, створюючи вигляд «турботи» з боку окупантів. Також «центр», який очолювала жінка, розповсюджував пропагандистську газету загарбників «Харьков Z», де заперечували збройну агресію Росії проти України.

Крім того, жінка брала участь у нарадах керівництва «влади», проводила збори своїх підлеглих та приймала до «центру» нових співробітників.

Після деокупації колаборантка залишилася у Шевченковому, СБУ її викрила та затримала. Жінці оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вона перебуває під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, у Куп’янську затримали жінку, яка під час окупації допомагала росіянам керувати фінансами. 53-річна місцева жителька на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників.

Джерело

Новости Харькова