СБУ розкрила головну фінансистку окупантів на Харківщині

Жінка втекла з "роботодавцями" після деокупації Куп'янська.

Жителька Куп’янська за власною ініціативою стала розпоряджатися усіма фінансами окупантів.

52-річна жінка на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських загарбників і приєдналась до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Колаборантка добровільно погодилась на посаду «исполняющей обязанности начальника Управления финансов ВГА Харьковской области». Працевлаштування було оформлено «трудовым договором» та «наказом», виданим гауляйтером Харківщини Ганчевим.

«На цій «посаді» колаборантка брала участь у складанні та виконанні бюджету «временной гражданской администрации Харьковской области». Під керівництвом загарбників вона слідкувала за бюджетом окупованої частини області. Зловмисниця планувала заробітну плату по установам, підприємствам та організаціям державної та комунальної форми власності у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Харківської області», повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Після декоупації більшої частини території зловмисниця втекла з росіянами, їй заочно повідомили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Джерело

Новости Харькова