Руську Лозову обіцяють повністю заживити до кінця жовтня

Роботи тривають із весни.

На сьогодні електропостачання у селі Руська Лозова Дергачівської громади (Харківський район) відновлено на 90%.

Повністю заживити Руську Лозову обіцяють до кінця жовтня. Роботи на лінії, що проходить селищем Прудянка та селами Цупівка і Дубівка, планують завершити до кінця 2023 року, однак при умові відсутності форс-мажорів. Зараз Прудянка на 70% зі світлом. Про це повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

Окрім електрики, Задоренко розповів про ситуацію із газопостачанням. За його словами, найближчим часом під’єднувати до газопостачання розпочнуть жителів Прудянки.

Нагадаємо, Руська Лозова перебувала під окупацією два місяці. Її звільнили 29 квітня 2022 року. Під час повномасштабного вторгнення у Руській Лозові було пошкоджено або знищено до 90% енергообладнання, зокрема це високовольтні лінії електропередачі 10 кВ та трансформаторні підстанції.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні 2023 року електрики відремонтували три підстанції, які живлять Руську Лозову. Потрібно було провести ремонт ще на чотирнадцяти. Також відновлювали високовольтні лінії. У червні вдалося заживити більше ніж 650 домоволодінь (близько 20%).

У Прудянці світла не було з березня минулого року. У червні 2023 року у селі відновили 50% електромережі.

Джерело

Новости Харькова