Російські ракети пошкодили розподільчі електромережі у Харківській області

Енергетики просять економити світло.

В «Укренерго» розповіли про наслідки вечірніх та нічних ракетних ударів по Харківщині.

За даними компанії, ракети пошкодили розподільчі мережі. Ремонтні бригади почнуть відновлення після отримання дозволу від військових.

Минулої доби енергетики працювали на деокупованих територіях, повернули світло більш ніж семи тисячам споживачів на Харківщині.

Зараз уся Україна може відчувати певний дефіцит електроенергії, бо гідроелектростанції працюють зі зниженою потужністю, щоб зменшити наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС. Крім того, триває літня ремонтна кампанія на енергоблоках теплових електростанцій. Тому енергетики просять знизити споживання у вечірні години з з 19:00 до 22:00.

«Правила розумного споживання прості: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати», — радять в «Укренерго».

Як писав KharkovNEWS.info, днями енергетики повернули світло у село Веселе на півночі Харківської області. Через війну електромережа в селі сильно постраждала, були пошкоджені підстанції й лінії електропередачі. 

Джерело

Новости Харькова