Росія використовує на Куп’янському напрямку таку ж тактику, як у Бахмуті

В атаки йдуть штурмові роти окупантів, які складається із колишніх зеків.

Російські окупанти активізувалися на Куп’янсько-Лиманському напрямку.

Лише за минулу добу на цьому напрямку російські військові здійснили 21 атаку. Головною силою для атак служать так звані штурмові роти «Штурм Z». До їхнього складу входять люди, що мають проблемі із законом. Їх використовують, аби виснажити оборону українських захисників.

«Судячи з перших, вони тільки по-новому почали цю ж практику застосовувати, і застосовувати ці роти «Штурм Z». Ці роти за своїм особовим складом дуже схожі, вони набрані із людей, у яких є проблеми з законом, які мають проблеми з кримінальним правом. І також схоже на масові застосування їх. І ще одна риса, що ми бачимо, — по втратах: 146 окупантів знищено, 190 зазнали поранень. Це приблизно ті втрати, які були під час активних боїв за Бахмут. Ще потрібно, звичайно, певний час, щоби верифікувати цю тактику і чітко побачити, чи вона один в один збігається з тими елементами, які використовувались у Бахмуті, чи ворог дещо змінює, але принцип залишається той, що вони все-таки використовують людей як основний таранний принцип, щоб виснажити нашу оборону», — розповів в ефірі національного телемарафону заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

Українській армії вдається стримувати натиск російських окупантів на Куп’янсько-Лиманському напрямку, запевняють у Генштабі.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія підтягнула сили на Лиманському та Куп’янському напрямках і проводить там активні наступальні дії. Обстрілів із боку російських окупантів стало більше. Лише за минулий тиждень на сході України було зафіксовано 6000 ворожих обстрілів. Окупанти використали понад 277 000 боєприпасів. Інтенсивність бойових дій на цих напрямках не знижується.

Джерело

Новости Харькова