Росія вдарила по Харківській області з авіації

У регіоні пошкоджені будинки та господарчі споруди, сталися пожежі.

Минулої доби загарбники стріляли по Харківському, Чугуївському, Ізюмському та Куп’янському районах.

Населені пункти Іванівка та Загризове (Куп’янський напрямок) потрапили під авіаційні удари. Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

З артилерії та авіації російські окупанти обстріляли більше ніж 25 населених пунктів на Сіверському та Слобожанському напрямку, серед яких Огірцеве, Гатище і Плетенівка. На Куп’янському напрямку під ударами перебували понад 15 населених пунктів, у тому числі Фиголівка, Петропавлівка, Орлянське, Кучерівка, Подоли та Першотравневе.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, за добу унаслідок обстрілів у Харківській області загинула одна людина, ще дев’ятеро людей постраждали.

У селі Подоли (Куп’янщина) поранення отримали жінка 44 років і чоловік 51 року. Селище Козача Лопань у Дергачівській громаді обстріляли з танків. Там загинув чоловік 34 років, постраждали 34-річний, 44-річний, 68-річний чоловіки та 72-річна жінка.

У Чугуївському районі під обстріл потрапило село Бугаївка. Поранення отримали жінки 75 і 62 років та 14-річний хлопець. У селі пошкоджені три адміністративні будівлі та два приватних будинки.

На Ізюмщині удару завдали по селу Чернещина. Унаслідок обстрілу пошкоджень зазнали два приватних будинки та електромережа. Також учора було обстріляне Веселе у Харківському районі. Там зруйнований приватний будинок і господарчі споруди, виникла пожежа. 

Загалом за добу у регіоні сталося три пожежі через обстріли. Після масованого обстрілу Куп’янщини у селі Курилівка зайнялися господарчі споруди, це було вранці. Площа пожежі склала 250 квадратних метрів. У Веселому гасили вогонь у господарчій споруді на площі 50 квадратних метрів. У селі зруйнований гараж і приватний будинок. У Бугаївці зайнявся дах господарчої споруди, вогонь охопив площу десять квадратних метрів.

Як писав KharkovNEWS.info, 13 серпня через обстріли Харківщини постраждали двоє людей — 51-річний чоловік із Кучерівки та 68-річна жінка з Петропавлівки.

Джерело

Новости Харькова