Прокуратура вимагає довести до ладу два укриття на Харківщині

Бомбосховища розраховані на 350 осіб.

У Чугуївському районі щонайменше два укриття не можуть працювати за призначенням.

Одне з укриттів розташование у місті Зміїв, інше — у селі Курортне.

Як повідомили у Харківській обласній прокуратурі, ці бомбосховища не готові забезпечити захист цивільного населення та у разі використання за призначенням можуть створювати загрозу для життя та здоров’я людей.

Укриття у Змієві, розраховане на 50 осіб, не забезпечено первинними засобами пожежогасіння

«Стан входів та виходів захисної споруди цивільного захисту, їх доступність для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам з утримання, не забезпечено ведення документації захисної споруди, у якій відображаються відомості про терміни і результати проведених оглядів, обстежень та випробувань, проведених технічних обслуговувань, поточних та капітальних ремонтів тощо», — йдеться в повідомленні.

Інше сховище у Курортному розташоване на базі санаторію, розраховане на 300 осіб, визначене як обмежено готове для використанням за призначенням. Споруда не має відповідних документів, телефонного зв’язку та необхідного майна в достатньої кількості, тощо.

Керівник Чугуївської окружної прокуратури Харківської області подав до суду позови в інтересах держави про зобов’язання приведення захисних споруд цивільного захисту у належний технічний стан та готовність до укриття населення.

Два адміністративні позови подані до Харківського окружного адміністративного суду.

Як писав KharkovNEWS.info, для шкільного укриття на Харківщині хочуть купити смартфон за 36 000 гривень. Захисну споруду побудують за 59 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова