Продавчиня з Харківщини працювала в окупаційній адміністрації

Жінка переховується на території Росії.

Колаборантка займалася організацією видачі російської «гуманітарки».

Слідчі заочно оголосили підозру 36-річній жительці Ізюма, яка під час окупації добровільно влаштувалася до окупаційної адміністрації. За даними слідства, до війни жінка була продавчинею у місцевому магазині. Коли росіяни окупували місто, пішла працювати до так званої «адміністрації». Вона обійняла посаду «начальника отдела персонифицированного учёта и автоматической обработки информации Управления труда и социальной политики». На посаді перебувала із червня по вересень 2022 року. За роботу їй платили 45 000 рублів.

«Зловмисниця розподіляла гуманітарну допомогу населенню району. Вона працювала у пункті розподілу продуктових пайків, які окупанти використовували у тому числі і як оплату праці працівників незаконних організацій та установ, які були створені окупаційною владою», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Напередодні деокупації жінка втекла з росіянами. Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Наразі ухвалюють питання про оголошення жінки у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, депутата з Харківщини оштрафували за колабораціонізм. Микола Плутцов займався бізнесом під час окупації Шевченкового.

Джерело

Новости Харькова