Податківиці з Куп’янського району загрожує довічне ув’язнення

До суду направили обвинувальний акт.

Зрадниця допомагала наповнювати бюджет окупантів.

До Ленінського районного суду Харкова направили обвинувальний акт стосовно державного інспектора Куп’янського відділу ГУ Державної податкової служби в Харківській області, які працювала на окупантів.

Як установило слідство, під час окупації Куп’янська жінка добровільно перейшла на бік загарбників та обійняла посаду у так званій «Податковій службі Харківської області», яку створили окупанти. На посаді колаборантка керувала платежами мешканців тимчасово окупованих територій Харківщини та агітувала колег переходити на бік ворога.

«Саме завдяки її «відданій» роботі ворогам до окупаційного бюджету надходили російські рублі. Крім того, податківиця їздила до населених пунктів Куп’янського району та агітувала своїх колег співпрацювати з окупантами для зміцнення російської влади на Харківщині», — розповіли в прокуратурі.

Затримали жінку у жовтні минулого року у Куп’янську. Зараз вона перебуває під вартою. Обвинувальний акт щодо жінки сформували за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Обвинуваченій загрожує 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, у листопаді 2022 року старшій державній інспекторці Куп’янської Державної податкової інспекції повідомили про підозру за фактом держзради. Жінка збирала данину з підприємців. 

Джерело

Новости Харькова