Підприємицю з Харківщини судитимуть за співпрацю з окупантами

До суду передали обвинувальний акт.

Жінка торгувала товарами, які завозила з тимчасово окупованих територій України.

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо підприємиці з Куп’янського району, яка під час окупації співпрацювала із загарбниками. Слідчі встановили, що жінка займалася роздрібною торгівлею продуктами, напоями й тютюновими виробами. Вона оформила свій бізнес за російським законодавством.

«Знаходячись в селищі Великий Бурлук, жінка із середини серпня минулого року здійснювала господарську діяльність у взаємодії з окупаційною адміністрацією. Обвинувачена, щоб отримати привілейоване ставлення від представників держави-агресорки, добровільно оформилась суб’єктом господарювання як «физическое лицо-предприниматель» та відкрила рахунок у банку в російських рублях, відповідно до російського законодавства», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт стосовно жінки склали за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Колаборантка знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, фермер постачав окупантам м’ясо та вивіз із Харківщини насіння соняшника в Росію. Колаборанта затримали.

Джерело

Новости Харькова