Під’їзд зруйнованого будинку у Харкові демонтують із запізненням

У будинку по вулиці Наталії Ужвій, 82 мають демонтувати перший під'їзд.

Демонтажні роботи тривали з листопада 2023 року.

Перший етап демонтажних робіт у будинку по вулиці Наталії Ужвій, 82 на Салтівці завершився. До середини січня підрядники розібрали шахту ліфта та верхні поверхи. Проте другий етап робіт досі не розпочався. За словами радника мера Харкова із питань житлово-комунального господарства Євгена Пасенова, роботи призупинили через те, що у робітників закінчилися протоколи охорони праці. Поновити демонтажні роботи планують наступного тижня. Демонтаж триватиме орієнтовно до 60 днів. За цей час зруйнований під’їзд мають повністю розібрати.

«Все призупинилося на рівні перекриття 9-10 поверхів. Підрядна організація отримувала дозволи на своїх робітників, бо там висотні, небезпечні роботи, і потенційно будь з ким може щось статися, тому якщо не будуть підписані протоколи охорони праці, будуть великі питання до замовника і підрядної організації. Все це оформили, протоколи вже підписані», — розповів «Суспільному» Євген Пасенов.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у будинку по вулиці Наталії Ужвій, 82 не вдасться відновити перший під’їзд. Такий висновок зробили після експертизи. Долю другого під’їзду цієї пошкодженої 16-поверхівки будуть визначати згодом.

Цей будинок складається із двох під’їздів. В одному повністю зруйновані перекриття, тому було прийнято рішення про демонтаж одного під’їзду, долю іншого вирішать згодом. Роботи з демонтажу розпочали на початку листопада 2023 року. Наприкінці листопада повідомляли, що роботи з демонтажу першого під’їзду 16-поверхівки планують завершити до кінця 2023 року, максимум — до середини січня 2024 року.

Джерело

Новости Харькова