Під час обстрілу Харківщини загинув чоловік і постраждала жінка

Регіон обстрілювали з артилерії, мінометів та авіації.

Минулої доби росіяни били по Богодухівському, Харківському, Чугуївському, Куп’янському та Ізюмському районах.

Під час обстрілу села Петропавлівка (Куп’янщина) загинув чоловік приблизно 50 років та постраждала 52-річна жінка, її ушпиталили. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Після удару будинок, в який влучили росіяни, загорівся. Вогнем було охоплено 200 квадратних метрів площі. За годину пожежу загасили.

У Вовчанську пошкоджень зазнали чотири приватних будинки та будівля комунального підприємства з благоустрою. У Чернещині пошкоджені два приватних будинки й будівлі сільгосппідприємства. Близько 23:30 на село Подоли скинули керовану авіабомбу, унаслідок цього пошкоджені два приватні будинки.

Загалом за добу були обстріляні понад 25 населених пунктів Харківщини. Зокрема, це Куп’янськ-Вузловий, Дворічна, Юрченкове, Уди, Ветеринарне, Курилівка, Кучерівка. Окрім цього, на Ізюмщині через обстріл була пошкоджена будівля пожежної частини. Співробітники ДСНС не постраждали.

За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, після обстрілу Вовчанську, який стався близько 12:30, виникла пожежа у житловому будинку на площі 100 квадратних метрів. Вогонь ліквідовували протягом трьох годин. Ще одна пожежа у Вовчанську була о 16:00.

«Внаслідок обстрілів на території місцевого комунального підприємства сталася пожежа. Горіла одноповерхова господарча будівля та 3 одиниці техніки на загальній площі близько 300 кв.м. До ліквідації пожежі були залучені 17 чоловік особового складу ДСНС та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки», — розповіли у ГУ ДСНС.

У Куп’янському районі пожежа виникла за межами села Мала Шапківка. Там на відкритій території зайнялася трава, вогонь охопив чотири гектари площі. Рятувальники загасили пожежу, вона не розповсюдилася на приватний сектор. У Кучерівці зайнявся житловий будинок на площі 100 квадратних метрів.

Крім того, обстріли продовжилися вранці. Близько 8:00 1 листопада росіяни вдарили по Куп’янську. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Обстріл комунального підприємства у Вовчанську. Фото: ГУ ДСНС

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 31 жовтня окупанти двічі обстріляли Вовчанськ. Унаслідок обстрілів ніхто не постраждав. У місті пошкоджена будівля приватного підприємства та машина, зруйновано приватне домоволодіння та гараж.

Джерело

Новости Харькова