Першу підземну школу Харкова меблюють та готують до відкриття

За словами мера, будівництво майже завершено.

У підземній школі зможуть навчатися 900 дітей у дві зміни.

В Індустріальному районі Харкова майже завершили будувати першу підземну школу. Наразі класи підземної школи готують до початку навчального процесу. Зокрема, там розставляють парти й дошки та прибирають приміщення. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

«Практично вже завершили будівництво справжньої підземної школи, яка розрахована на 450 учнів в одну зміну, у дві зміни у ній зможуть навчатися 900 учнів. І будемо сьогодні запускати. Зараз там уже, знаєте, встановлюються парти, дошки, вимивається все це з тим, щоб якнайшвидше діти змогли навчатися у справжній школі. Оскільки обстріли не припиняються, такі школи будемо будувати по всіх районах Харкова, щоб діти мали можливість навчатися», — сказав Терехов.

Нагадаємо, раніше Ігор Терехов повідомляв, що відкрити підземну школу планують наприкінці березня або на початку квітня.

Як писав KharkovNEWS.info, метрошкола вичерпала можливості та більше не приймає дітей. Аби учні змогли займатися у безпечних умовах під час війни, у місті будують першу підземну школу в Індустріальному районі. Займатися у ній зможуть і школярі, і дошкільнята.

«Житлобуд-1» завершує будівництво школи під землею в Індустріальному районі Харкова, проте у міській раді тільки у березні оголосили тендер.

Джерело

Новости Харькова