Парк Горького у Харкові перейменують

Питання внесено до порядку денного сесії.

У вівторок 13 червня відбудеться 16-та позачергова сесія Харківської міської ради 8-го скликання.

Вона проходитиме у дистанційному форматі. У порядку денному буде 41 питання та блок «Різне». Початок сесії — о 12:00. Про це повідомили у Харківській міській раді.

Серед питань є ті, що стосуються перейменування комунальних підприємств «Центральний парк культури та відпочинку ім. М. Горького» та «Харьковские известия», скверів та закладів загальної середньої освіти. Також ухвалять рішення щодо впорядкування об’єктів топоніміки та внесення змін у рішення 15-ї сесії «Про впорядкування найменувань об’єктів топоніміки».

Депутати внесуть зміни до рішення «Про бюджет громади на 2023 рік» і «Про звільнення від сплати земельного податку», а також до міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла, розглянуть питання про дострокове припинення повноважень депутата, нагородження почесною грамотою Харківської міськради.

Зміни планують внести до програми розвитку цивільного захисту, будівництва та розвитку метрополітену, міського електротранспорту.

Ще одне, винесене на сесію питання, стосується внесення змін до рішення щодо підтримки Харківською міськрадою отримання комунальними підприємствами позик міжнародних фінансових організацій для реалізації інвестиційних проєктів. 

Кілька питань будуть стосуватися Міжнародного банку реконструкції. Зокрема, зміни внесуть у рішення «Про підтримку участі КП «ХТМ» у спільному з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проєкті — «Проєкт розвитку міської інфраструктури-2», делегують права на підписання документів із цим банком, а також Міністерством фінансів України, Міністерством розвитку громад за таким проєктом, і права щодо підписання документів за проєктом «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України».

«Харьковским известиям» буде приділено ще одне питання — про внесення змін до рішення міськради про затвердження цільової програми підтримки цього ЗМІ на 2019-2020 роки.

Як писав KharkovNEWS.info, після чергового масованого обстрілу Харкова взимку 2023 року громадськість вкотре почала вимагати прибрати з харківських назв імена російських діячів. Серед таких був парк Горького.

У травні старший син Геннадія Кернеса — Кирило попросив підтримати ідею перейменування парку Горького на честь батька.  

Джерело

Новости Харькова