Окупанти вранці гатили по Вовчанську: загинула жінка, поранена дівчинка

Окупанти продовжують обстрілювати будинки мирних мешканців.

Протягом минулої доби Росія обстріляла більше 20 населених пунктів на Харківщині, зранку удару завдали по Вовчанську.

Ворожий снаряд влучив у приватний будинок, загинула людина, ще кілька людей отримали поранення.

«На жаль, загинула жінка 60 років. Поранення отримали та госпіталізовані жінка 45 років та 7-річна дівчинка. Крім того, вчора, у Вовчанську отримав поранення 71-річний чоловік. Госпіталізований у середньому стані», — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Учора під час ворожого обстрілу у селі Ківшарівка (Куп’янський район) був поранений 27-річний цивільний чоловік, він ушпиталений.

За даними Генштабу, протягом минулої доби ворог обстріляв 22 населені пункти у Харківській області, найбільше — у Вовчанській та Куп’янській громадах.

«Від артилерійського та мінометного вогню противника постраждали райони населених Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча, Бударки, Красне Перше, Кам’янка, Фиголівка та Дворічна На Куп’янському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Тавільжанка, Вільшана, Орлянка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане, Берестове і Вишневе», — повідомили в Генштабі.

Як писав KharkovNEWS.info, військовий експерт, колишній командувач Сухопутними військами Польщі вважає, що наступного разу РФ може вдарити по Україні з трьої своїх областей — Курської, Брянської, Воронезької. Тут окупанти накопичують сили. Удар, на його думку, буде з заходу від Харкова.

«Після того, як росіяни програли битви навесні та влітку, вони вивели та накопичили свої війська в районі Брянська, Курська та Воронежа. Починаючи з жовтня, вони відновлювали там свої сили. Вони проводять для цього велику мобілізацію. Й хоча вона в них доволі хаотична, вони мають резерв з 1,2 мільйона осіб. З них 300 тисяч мобілізованих проходять відповідну підготовку та тренування. Велика частина цих сил зараз зосереджена саме в районі Воронежа, Курська, Брянська. Я вважаю, що Росія може вдарити по Україні з цього напрямку, рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро. За цього сценарію під ударом опиняються — Полтава та Дніпро. Вони можуть спробувати з’єднати свої сили з цього напрямку з тими, які нині воюють на сході в районі Бахмута й Соледара», — пояснив військовий експерт.

Джерело

Новости Харькова