Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківської області

Росіяни обстрілювали населені пункти та позиції української армії.

Унаслідок обстрілів пошкоджені будинки, машини, поліклініка та фітнес-клуб.

Минулої доби російські військові обстріляли з артилерії та мінометів близько 20 населених пунктів Харківщини, зокрема, Ветеринарне, Козачу Лопань, Стрілечу, Гатище на півночі, Синьківку, Петропавлівку та Берестове на Куп’янському напрямку. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Уранці загарбники били по місту Вовчанськ. Під обстріл потрапив приватний сектор. Після обстрілів у Вовчанську виникла пожежа. Вогнеборці гасили вогонь на даху, перекриттях господарчої споруди та в автівці. Площа пожежі склала 94 квадратних метрів.

О 17:04 росіяни скинули керовані авіабомби на Борову. Було зруйноване приміщення будинку культури, пошкоджені нежитлові приміщення.

Удруге Вовчанськ обстріляли о 22:35. У місті пошкоджениій гараж та машина. За 25 хвилин вдарили по Люботину. Дві ракети С-300 пошкодили навчально-виробничий комбінат, фітнес-клуб, будинки, поліклініку та автівку.

Після опівночі окупанти били по Липцях та Слобожанському. У Липцях частково зруйнований житловий будинок, також був пошкоджений газопровід. Встановлено, що Слобожанське обстрілювали із зенітно-ракетного комплексу С-300.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, у неділю російські військові двічі висувалися у бік позицій української армії у Куп’янському районі.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 2 атаки ворога біля Іванівки та Табаївки Харківської області», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, українські військові не фіксують формування росіянами наступальних угруповань, які могли б намагатися йти на Харків.

Джерело

Новости Харькова