Окупанти гатили по 18 населених пунктах Харківської області

Під обстрілом села прикордоння та неподалік лінії розмежування.

Військова ситуацція на Харківщині залишається сталою.

За повідомленням Генштабу, на Слобожанському напрямку наступальних угруповань противника не виявлено.

Минулої доби окупанти били по 18 населених пунктах Харківської області у Вовчанській, Дворічанській, Куп’янській громадах.

«Ворог обстріляв з артилерії райони Ветеринарного, Стрілечої, Зеленого, Стариці, Вовчанська, Вільчі, Бударок, Красного Першого, Дворічної», — повідомили в Генштабі.

На Куп’янському напрямку Росія останніми тижнями значно збільшила кількість обстрілів. 20 січня окупанти обстріляли райони населених пунктів Тавільжанка, Вільшана, Орлянське, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане, Берестове, Стельмахівка і Вишневе.

Як писав KharkovNEWS.info, військовий експерт, колишній командувач Сухопутними військами Польщі вважає, що наступного разу РФ може вдарити по Україні з трьої своїх областей — Курської, Брянської, Воронезької. Тут окупанти накопичують сили. Удар, на його думку, буде з заходу від Харкова.

«Після того, як росіяни програли битви навесні та влітку, вони вивели та накопичили свої війська в районі Брянська, Курська та Воронежа. Починаючи з жовтня, вони відновлювали там свої сили. Вони проводять для цього велику мобілізацію. Й хоча вона в них доволі хаотична, вони мають резерв з 1,2 мільйона осіб. З них 300 тисяч мобілізованих проходять відповідну підготовку та тренування. Велика частина цих сил зараз зосереджена саме в районі Воронежа, Курська, Брянська. Я вважаю, що Росія може вдарити по Україні з цього напрямку, рухатися звідти в південному напрямку, на захід від Харкова, вздовж річки Ворскла, що впадає в Дніпро. За цього сценарію під ударом опиняються — Полтава та Дніпро. Вони можуть спробувати з’єднати свої сили з цього напрямку з тими, які нині воюють на сході в районі Бахмута й Соледара», — пояснив військовий експерт.

Джерело

Новости Харькова