Оборона Табаївки: Синєгубов розказав, що відбувається у селі

Цивільних мешканців у селі немає.

За Табаївку тривають бої.

До війни у селі Табаївка Петропавлівської громади (Куп’янський район) мешкали близько 50 людей. Наразі у селі ніхто не проживає. Російські військові намагаються оточити Табаївку, навіть звітували у пропагандистських ЗМІ про захоплення. Проте українські захисники дають відсіч ворогові, село не окуповане. Про це пише «Суспільне» із посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Табаївка — це фактично хутір, де до повномасштабного вторгнення жили близько 50 людей. Він розташований в низині. Досить така ускладнена болотиста місцевість оточує цей населений пункт. Нами вчасно було проведено заходи щодо евакуації цивільних, їх там немає. За цей населений пункт нині точаться бої. Ворог намагається оволодіти територією цього населеного пункту, як і Синьківкою. ЗСУ завдають серйозного ураження ворогові, однак він системно продовжує наступальні дії на цьому напрямку, — сказав Синєгубов. — Село не захоплене. Як і у випадку з Синьківкою, коли росіяни проводять свої штурмові дії, вони заходять на територію населеного пункту. Після того їм завдають ураження. Звичайно, коли вони просунулися, умовно, на два метри вони сигналізують, що це для них є успіхом на фоні тих поразок на полі бою, які вони мають».

За словами Синєгубова, села Табаївка та Синьківка є двома основними напрямками для окупантів. Наразі у Харківській області проводять активну роботу для того, аби протидіяти російським диверсантам, яких фіксують на Вовчанському напрямку. На Куп’янському напрямку на сьогодні стоять близько 40 000 російських військових та їхня техніка, на півночі скупчень для проведення активних штурмів немає. 

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни брешуть про неіснуючі перемоги. Вони заявили про повторну окупацію села Табаївка. Проте у командуванні Сухопутних військ Збройних сил України зазначили, що така інформація є неправдивою. У селі тривають бойові дії.

Джерело

Новости Харькова