Німеччина передала пів мільйона євро на відбудову двох харківських шкіл

Маркус Кьоніг (другий справа) обіцяє й надалі допомагати місту-побратиму в Україні.

Міський голова Нюрнберга повідомив, що місто уже надало допомогу Харкову на суму понад 2,5 мільйони євро.

Дві школи у Харкові відбудують за гроші, які передали з Німеччини. Про це повідомив мер Нюрнберга Маркус Кьоніг. Чек на суму понад 500 000 євро передадуть місту.

«Ми інтенсивно підтримуємо наше місто-партнер Харків. Асоціація партнерства Нюрнберг-Харків отримала 2,6 млн євро пожертв від громадян та компаній. Профінансовано пакети допомоги, відремонтовано теплостанцію та багато іншого. Сьогодні євроміністр Баварії Мелані Хумль передала чек на підтримку понад 500 000 євро на відновлення двох шкіл. Дякуємо всім партнерам, які займаються волонтерством, щоб допомога прибула до Харкова», — повідомив Кьоніг.

Судячи з фото, Харків отримає на відбудову двох шкіл 527 205 євро.

Напередодні Харківський міський голова Ігор Терехов повідомив, що у нього була онлайн-зустріч із німецькими партнерами і вони пообіцяли допомогти відновити дві школи у місті. Але суму фінансової допомоги не називали. Які саме школи планують відремонтувати за ці кошти, також невідомо.

Як писав KharkovNEWS.info, Харківський міський голова Ігор Терехов та представники державної адміністрації Баварії й міста-побратима Нюрнберга домовилися, що німецькі партнери відновлять дві школи у Харкові, які були зруйновані через війну. Про це Терехов повідомив в ефірі національного телемарафону.

За даними порталу Saveschools, у Харківській області зруйновано 35 шкіл і пошкоджено 269 шкіл. У Харкові тією чи іншою мірою пошкоджені понад 100 шкіл.

Джерело

Новости Харькова