Німеччина допоможе харківському університету встановити вікна

Вікна були пошкоджені у хімічному корпусі ХНУ ім. Каразіна.

Через вибухову хвилю у ХНУ ім. Каразіна пошкоджені понад 500 вікон.

Німеччина допоможе у відновленні Харківському національному університету ім. В. Н. Каразіна. Після ракетних атак по центру міста у виші вилетіло понад 500 вікон. Відновлювальні роботи планують розпочати незабаром. Спочатку працюватимуть на факультеті іноземних мов. Про це домовилися на зустрічі заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов та надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер.

«За підтримки Мартіна Єґера та посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, пошкоджені рами замінять на нові. Незабаром роботи мають розпочатися. Перші вікна планують встановити замість вибитих на факультеті іноземних мов. Щиро вдячний за підтримку Харківщини та допомогу в усуненні наслідків ворожих ударів. Продовжуємо працювати на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва», — сказав Іванов. 

Нагадаємо, 30 грудня росіяни запустили по Харкову шість ракет «Іскандер». Унаслідок обстрілу постраждали 28 людей, зокрема двоє дітей. Були пошкоджені житлові будинки, два готелі, лікарні. 

Під час обстрілу Харкова 2 січня загинула 91-річна жінка, постраждали 62 людини. 4 січня у лікарні померла 84-річна постраждала, 8 січня — ще один постраждалий, співробітник «швидкої» Сергій Седлярук. У Шевченківському районі Харкова впало три ракети. Були пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі будівлі, магазини, кафе, аптеки, автомобілі.

У ХНУ ім. Каразіна було вибито 550 вікон. Це головний корпус. Найбільших ушкоджень зазнали старі вікна із дерев’яними рамами з хімічної сторони будівлі, яка знаходиться ближче до будівлі Держпрому. Нові вікна, які вставили наприкінці минулого року, практично не зазнали ушкоджень. Як розповіли у ХНУ ім. Каразіна, до ліквідації наслідків обстрілу у приміщеннях й аудиторіях головного та північного корпусів і гуртожитку №4 долучилося багато волонтерів. Усі вікна забили будівельними стружковими плитами.

Джерело

Новости Харькова